De mooiste verlovingsring vind je bij Edelstijl Utrecht, expert in persoonlijke verlovingsringen

Groene diamant en roze saffier gezet in klemzetting - verlovingsring Utrecht Edelstijl, handgemaakt door goudsmid Kuijer

Groene diamant en roze saffier in klemzetting

Edelstijl verlovingsring Utrecht voorbeeld 2

Ronde blauwe saffier gezet in een witgouden ring met palladium

Edelstijl verlovingsring met loepzuivere diamant door goudsmid Ronald Kuijer

Ring met Heart and Arrows geslepen diamant, loepzuiver 0,25 karaat

Edelstijl verlovingsringen Utrecht uit eigen atelier

Blauwe saffier van 2,4 mm doorsnede gezet in geelgouden ring

Handgemaakte Edelstijl Utrecht verlovingsring met Heart & Arrows diamant

Heart and Arrows diamant loepzuiver LC-D 0,25 karaat

Edelstijl palladium verlovings ring voorbeeld

Briljant geslepen diamant 0,36 karaat gezet in witgouden ring met palladium

Edelstijl handgemaakte verlovingsringen Utrecht

Witgouden ring met rode robijn, nog een prachtig voorbeeld van een handgemaakte verlovingsring door Edelstijl te Utrecht

De verlovingsring
Je partner heeft een eigen sieradenstijl. Het is natuurlijk het mooiste als de verlovingsring bij haar stijl past. Een verlovingsring kan later prima samen met de trouwring gedragen worden als de ringen met elkaar harmoniëren.
Verlovingsringen zijn verkrijgbaar in talloze vormen. De eenvoudigste manier is om als verlovingsring een ‘basic’ model te kiezen, die later verwerkt wordt in de trouwring. Een andere, bijzondere manier van geven is een losse briljant geslepen ‘Heart & Arrows’ diamant te schenken en daarmee samen met je partner (en ons) een mooie verlovingsring te creëren. Een heel persoonlijk geschenk dat past bij het unieke van jullie verbinding. Dan kunnen we ook zorgen dat die ring past bij de toekomstige trouwringen (en bij haar stijl!). Uiteraard maken we ook verlovingsringen voor mannen.

Welke edelsteen voor de verlovingsring?
Diamant is de hardste materie (hardheid 10) waardoor deze edelsteen nauwelijks slijt of krast. Van een diamant kun je dus een leven lang genieten. Dat geldt ook voor saffier en robijn, die hardheid 9 hebben. Beide typen edelsteen hebben een soortgelijke chemische samenstelling, die men korund noemt. Robijnen danken hun rode kleur aan de toevoeging van een beetje chroom door de natuur. Saffieren krijgen hun kleur door kleine ijzersporen. De natuur kan ook andere metalen aan de edelsteen toevoegen zodat kleuren als rose, oranje en paars ontstaan.
Smaragd wordt steeds populairder in verlovingsringen. De bekende groene edelsteen (dankzij beryl met chroom) heeft hardheid 7,5 – 8 en is er ook in de variëteit aquamarijn beryl. Andere kleuren kunnen zachtroze tot violet of kruisbessenrood zijn.

Dus mocht de lievelingskleur van je geliefde scharlakenrood, lavendel of zonsondergang-oranje zijn, dan kunnen we daar altijd een fraaie steen bij vinden. Wij van Edelstijl zijn gespecialiseerd in edelstenen met veel ‘vuur’!

Wil je meer weten over verlovingsringen en/of trouwringen en ligt voor jou voor het laten maken van een verlovingsring Utrecht in de buurt? Vraag het de expert in persoonlijke verlovingsringen en neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Edelstijl verlovingsring diamant smaragden Utrecht verlovingsringen

Groene smaragden in peervorm en briljant geslepen Heart and Arrows diamant 0,42 ct VS F

Edelstijl voorbeeld verlovingsringen Utrecht witgoud met Heart-and-Arrows diamant

Gedraaide witgouden ring gezet met Heart and Arrows 0,52 ct SI-F

door Edelstijl gesmede verlovingsring met saffier en briljant geslepen diamant

Ring met blauwe saffier in midden kleur en briljant geslepen diamant